top of page

Nejen Peeling a Hydratace

V minulém postu jsem se zmínila proč jsou korejské produkty tak úžasné. Ale mnozí z vás jste mi psali: "Jak s nima ale mám vůbec pracovat?"

Korejské produkty a vůbec korejská péče o pleť není jenom o jednom krému nebo o jednom čističi. Korejská péče o pleť záleží na 10 (deseti) postupech, který začíná v noci. Asi se ptáte "jak, jako v noci?" V noci se naše pleť regeneruje a je důležité ji pomoct čištěním, hydratačními krémy a mazlení - a.k.a. sheet masks a facial scrubs (česky je to myslim 'peeling').

Starat se o pleť by neměla být práce nebo něco co vás zatěžuje. Mělo by to být něčím zábavným a u čeho si odpočinete. Já vím, že to zní jako, že těch postupu je hodně (10 postupu!). Jenže jakmile si na to zvyknete, uvidíte, že tak jako já, si u toho nejen odpočinete, ale budete se na to těšit!

Tady je návod jak používat a jak s korejskou kosmetikou postupovat.

Začneme s 'dvojitým' čističem nebo-li 'double' cleansing. Tyhle první dvě postupy můžete používat ráno i večer, ale ráno můžete vynechat čištění obličeje s olejovým základem.

1. ODLIČOVAČ nebo ČISTIČ S OLEJOVÝM ZÁKLADEM

Stalo se vám, že jste někdy byla tak lína, že jste se neodlíčila, nechala to na ráno a probudila se s včerejší řasenkou na polštáři? Mě kdysi ano a pokaždý co si na to vzpomenu tak se zděsim jaký jsem byla pleťový čuně.

Každopádně, olejový čistič je prvním důležitým krokem k lepší pleti. Nanáší se na suchý obličej a potom se oplachuje vlažnou vodou.

Příklady:

a) Dr. Jart + Dermaclear Micro Water

b) The Face Shop - Rice Water Oil Cleanser

c) Banila Co. Zero

2. PĚNOVÝ ČISTIČ nebo ČISTIČ S 'VODOVÝM' ZÁKLADEM

Část 2 v postup 'dvojité' čištění. Použití pěnového nebo water-based ('vodový' základ) pomáhá smýt a vyčistit obličej od nějakého zbytku z postupu čislo 1 a nějaký i zbytek nečistoty, který mohl zůstat.

a) Too Cool For School - Egg Mousse Soap

b) Etude House - BB Baking Powder

c) SU:M37 - Damask Rose Cleansing Stick

3. EXFOLIACE nebo-li česky: peeling

Exfoliace je důležitý pro zářivější pleť, protože jemně strhává pokožku od mrtvých kožních buněk. Je to potom jednodušší pro nastávající produkty, aby se pořádně mohly vsáknout a dělat to co mají.

a) Skin Food - Black Sugar Mask

b) Skin Food - Rice Mask

c) Tony Moly - Appletox Peeling

4. TONER

Toner obnovuje rovnováhu pH pokožky a připravuje pleť, aby byla schopna vstřebat další produkty z následujících kroků. Asi si představte pleť jako houba - lépe vstřebává tekutinu pokud už je vláčná, než-li když je naprosto seschlá. Můžete si nastříkat trošinku na dlaně nebo použít vatový tamponek a jemným setřít okolo obličeje, směrem 'ven'.

a) SU:M37 - Water Full Refresher

b) Etude House - Wonder Pore

c) The Face Shop - Ceramidine Toner

5. ESENCE

Korejky považují tenhle krok po čištění jako nejdůležitější, a to proto co vše essence dokáže a obsahuje. Všechny essence obsahuji látku, která pomáhá k obnovení buňek pokožky, což vede k zvýšení pružnosti a pevnosti . Něco jako regenerace pleťi. Stačí pár kapek a jemně poklepat pleť.

a) Etude House - Aloe Vera Calming Essence

b) Skin Food - Peach Sake Essence

c) Missha - Time Revolution Essence

6. SERUM nebo AMPOULE

Sérum nebo emulze je podobná essenci, ale je hustší. Je to ale taky důležitý postup, protože se séra zaměřujou na problematiku pleťi, jako je například pigmentace nebo vrásky. Používá se ráno i večer, ale stejně jako u esence, jemně ji poklepat na pleť!

a) Etude House - Aloe Vera Calming Emulsion

b) Missha - Time Revolution Night Ampoule

c) Skin Food - Black Sugar Serum

7. SHEET MASK

Esence je nejdůležitějším krokem pro Korejky, ale duší jsou tzv. 'sheet masks'. Je to přímo rituálem pro vaše pleť, kdy na 20-30 minut si dáte úplný relax bez mobilu, bez televize, bez počítače.... No tak to ani já ne. Já se vždycky koukám na K-Drama (korejský drama), ale relaxuju u toho. ;)

a) Leaders - WrinkleTox

b) Etude House - Collagen Eye patch

c) SNP - Animal Tiger Wrinkle Mask

8. OČNÍ KRÉM a/nebo FACE MIST

Oboje jsou důležitý. Oční krém nemusí být nějaký hyper-ultra-mega-drahý aby byl dobrý nebo funkční. Spíše je důležitý začít se starat o tu část okolo očí, protože začít ve 30 letech je docela pozdě. Prevence je důležitá! A face mist nebo mlha na obličej je něco navíc co pomáhá, aby pleť byla vláčná. Dobrý je to používat ráno než jdete do práce nebo do školy (okolo 9/10) a pak si dát takový 'pick me up' okolo 17 h.

a) Skin Food - Royal Honey Eye Cream

b) Missha - Time Revolution Face Mist

c) Tony Moly - Pocket Bunny Face Mist

9. HYDRATAČNÍ KRÉM

Po vyčištění, tóner, essence, emulze (nebo sérum), přichází na den hydratační krém. Ten v podstatě pracuje jako "hradba" pro pleť a chrání ji před perným dnem sychravého počasí. Večerní hydratační krém taky. Pracuje na pokožce, aby byla ráno krásně hydratovaná. Namažte si ji po sérum anebo po masce tak, aby byla citět jemná vrstva hydratačního zábalu.

a) Missha - Super Aqua Water Supply cream

b) Banila Co. - The Black 17 Sleeping Pack

c) Nature Republic - Aqua Hydrating Pack

10. SPF nebo-li OCHRANA PŘED SLUNCEM

Poslední je samozřejmě na den. I když je to jenom na chvilku, ten 'opalovací krém' je nesmírně důležitý chránič před UV filtry, protože věřím, že nikdo z vás nechce mít předčasné vrásky. Samozřejmě že se chceme opalovat v letních dnech, protože na rozdíl od Asiatů nechodíme s deštníkem. Nebo asi vy ne. Já se přiznám. Ja začala. Navíc teď 100% musím, protože při a pár měsíců po chemoterapie nesmím být na slunci, nebo alespoň na přímém slunci. To je jedno.

Hlavně používejte nějaký opalovací krém! Já používám od Tony Moly Mango madness s SPF 50+ a ještě mám cover od IOPE, který taky má SPF 50.

a) Tony Moly - Mango Madness SPF 50+

b) Innisfree - Eco Safety Daily Sunblock SPF 35

c) Laneige - Cushion Cover SPF 50+

Tak, a teď otázka pro vás: Kolik toho děláte vy pro vaší pleť? :)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page